Oogcontrole

Het online bestellen van contactlenzen zorgt voor veel gemak. Toch kan je als contactlensdrager niet te gemakkelijk omgaan met je ogen. Ook al bestel je lenzen online. Het is toch raadzaam om regelmatig je ogen en contactlenzen te laten controleren bij een Optometrist of Contactlensspecialist. Minimaal eens per jaar dient een Optometrist te controleren of je sterkte nog klopt en hoe de conditie van je ogen is.

Het kan voorkomen dat door externe factoren je contactlenzen minder comfortabel zitten dan je eerder gewend was. Een Optometrist of Contactlensspecialist zoekt dan samen met jou naar een oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van een ander lenstype of vloeistof.

Zorg ervoor dat je elke dag veilig en helder zicht hebt.


Waar kun je een contactlenscontrole laten verrichten
Bij de meeste Contactlensspecialisten en Optometristen kan je gewoon een controle laten verrichten zonder dat je daar je lenzen koopt. Je zal echter wel een bedrag voor de controle moeten betalen. Toplenzen bied je de mogelijkheid om een contactlenscontrole te kopen op de website. Via onze webshop kan je namelijk de Nationale Contactlens Controlebon aanschaffen. Met deze bon kan je betalen voor een contactlenscontrole bij meer dan 250 opticiens in Nederland klik hier om te kijken waar. Deze controlebon kost € 30,00. En is onderaan deze pagina te bestellen. 

Oogcontrole niet het enige dat belangrijk is
Buiten het regelmatig controleren van je ogen, zijn er nog een aantal zaken waar je goed op moet letten als contactlensdrager. Het meest belangrijke is de hygiëne. Indien je lenzen inzet of uitdoet, dien je altijd goed je handen te wassen. Vermijd tevens contact met scherpe voorwerpen, zoals nagels of een pincet. Tevens is het van belang dat je de lenshouder goed schoon houdt. Vervang dagelijks de lensvloeistof. 

Voorkom tevens dat je zomaar andere contactlenzen bestelt. Het gemak van online bestellen, betekent ook dat je zelf de verantwoordelijkheid hebt over wat je bestelt. Bij contactlenzen is niet alleen de sterkte, maar ook de pasvorm en de materiaalsamenstelling van belang. Indien je wenst over te stappen op andere lenzen, raden wij je aan om altijd eerst een Optometrist of Contactlensspecialist te bezoeken. 

Toplenzen staat garant voor hoogwaardige oogzorg
De winkel achter Toplenzen (Groenhof Optiek) is al 30 jaar gespecialiseerd in optometrie. Toplenzen kan daarom altijd om advies vragen aan acht Optometristen voor inhoudelijke vragen. Door onze optiek achtergrond kan je ervan op aan dat je niet zomaar bij een contactlenzen webshop bestelt, maar bij een internetbedrijf dat werkelijk kennis heeft over ogen en contactlenzen. Wil je langs komen voor een contactlenscontrole bij Groenhof Optiek? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 020 441 4460 of via de digitale agenda op groenhofoptiek.nl. Bij Groenhof Optiek kunt u vanzelfsprekend betalen met de Nationale Contactlens Controlebon.